ГУР Міноборони обіцяє «знайти і знищити» всіх, хто вчиняв воєнні злочини в Україні

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов запевнив, що всіх російських військових, які вчиняли воєнні злочини на території України, знайдуть та знищать в будь-якій частині світу.

Про це він розповів в інтервʼю американському телеканалу PBS.

«Кожен, хто здійснив воєнні злочини чи злочини проти людяності в Україні, в тому числі дуже кричущі, наприклад, групове зґвалтування чи вбивство цивільних і дітей, буде знайдений та знищений у будь-якій частині світу», — зазначив він.

За його словами, для цього в України є «достатньо власних сил і засобів».

  • Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан 5 грудня виступив проти планів Європейського Союзу створити спеціальний трибунал за підтримки ООН для розгляду російських злочинів під час війни в Україні, заявивши, що можна просто провести судовий процес на базі Міжнародного кримінального суду.
  • 19 січня 2023 року Європарламент ухвалив рекомендаційну резолюцію про створення спецтрибуналу, вже 26 січня Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) одноголосно проголосувала за створення Спеціального міжнародного трибуналу для розгляду злочинів росії проти України.