Ракетний удар по девʼятиповерхівці в Умані: загинули понад 10 людей

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

В Умані станом на 07:17 28 квітня відомо про трьох загиблих і вісьмох поранених через російський удар по девʼятиповерхівці.

Про це повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

По місту поцілили дві крилаті ракети — одна в житловий будинок, а інша у склади. Рятувальна операція триває.

Станом на на 08:30 в Умані четверо загиблих через російську атаку, повідомили в Нацполіції. Трьох людей дістали з-під завалів. Ще одна людина померла в лікарні. Поранені 17 людей. Їм надають медичну допомогу.

З-під завалів врятували трьох дітей.

О 09:00 голова Черкаської ОВА повідомив, що кількість загиблих зросла до шести. Девʼятеро людей перебувають у лікарні.

Кількість загиблих в Умані зросла до семи, заявив в ефірі телемарафону глава МВС Ігор Клименко. За його словами, у підʼїзді будинку по вулиці Комарова в Умані, куди влучила російська ракета, зареєстровані 109 людей. Повністю знищені 27 із 46 квартир. Також снаряди пошкодили близько 10 будинків навколо і 30 автівок.

О 10:10 Клименко оголосив, що кількість загиблих зросла до 10 людей. Попередньо, у багатоповерхівку влучила ракета Х-101.

  • О четвертій ранку 28 квітня росія завдала масованого ракетного удару по Україні. Вибухи лунали в Київській, Дніпропетровській, Черкаській, Полтавській та інших областях.
  • У Дніпрі через ракетну атаку загинула жінка та трирічна дитина, повідомив мер міста Борис Філатов.
  • У небі над Україною Сили оборони знищили 21 із 23 крилатих ракет Х-101/Х-555, а також два дрони оперативно-тактичного рівня.