Президент Південної Кореї назвав умови, за яких його країна погодиться надати Україні летальне озброєння

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль заявив, що його країна може розпочати надавати Україні військову допомогу. Для цього має статися, наприклад, масштабний напад на мирних жителів.

Про це пише Reuters.

Наразі Південна Корея сфокусована на гуманітарній та економічній допомозі.

«Якщо виникне ситуація, з якою міжнародна спільнота не зможе змиритися, наприклад, великомасштабний напад на мирних жителів, різанина або серйозне порушення законів війни, нам буде важко наполягати лише на гуманітарній чи фінансовій підтримці», — заявив він.

За його словами, не може бути обмежень щодо підтримки захисту та відновлення країни, яка зазнала незаконного вторгнення відповідно до міжнародного та внутрішньодержавного права.

  • У березні Південна Корея домовилася зі США про позику 500 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 мм. За даними анонімних урядових джерел, Південна Корея вирішила не продавати боєприпаси, а позичити їх, щоб мінімізувати імовірність використання цих снарядів у війні в Україні. Міністерство оборони Південної Кореї заявило, що союзники шукають шляхи підтримати Україну, щоб допомогти захистити її свободу, але відмовилося надати деталі. За словами голови МЗС Південної Кореї Пака Джина, позиція уряду проти надання летальної допомоги Україні залишається незмінною.