Витік документів Пентагону: Генсек ООН розлютився на президента Зеленського після свого візиту в Україну

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш після візиту в Київ восьмого березня «був розлючений» на Володимира Зеленського.

Про це пише The Washington Post із посиланням на злиті документи Пентагону.

Витік свідчить, що Сполучені Штати збирали розвіддані про Антоніу Гутерреша та отримали його розмову з речником Стефаном Дюжарріком. Гутерреш був «справді розлючений» несподіваною для нього публічною церемонією вручення нагород українським захисницям на честь Міжнародного жіночого дня.

Очільнику ООН не сподобалося, що Володимир Зеленський пізніше опублікував фото й відео, де, як пише WP, Гутерреш нібито «вітає військовослужбовців однієї з сторін російсько-української війни».

Вручення нагород українським захисницям під час візиту генсека ООН у Київ.

president.gov.ua

Ще в одному документі Пентагону написали, що під час усього візиту Гутерреш «весь час намагався не посміхатися» — тобто бути з серйозним обличчям.

У розмові з речником генсек наголосив, що приїхав в Україну, щоб допомогти, але українці нібито «роблять усе, щоб ліквідувати нас».

  • Раніше BBC написало, що Вашингтон уважно стежив за генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем через підозри в його надмірній поступливості щодо росії. В одному зі злитих документів Міноборони США йшлося, Гутерреш «був готовий піти назустріч інтересам рф», щоб зберегти чорноморську зернову угоду.