Зеленський: Україна отримає від Польщі додаткові системи ППО, міномети та бронетранспортери

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Польща надає українській стороні новий пакет військової допомоги, частина якого буде у форматі закупівель.

Це він сказав у Варшаві на спільній із главою польського уряду Матеушем Моравецьким пресконференції, передає «Суспільне».

«Ми підписуємо документ про постачання польських бронетранспортерів Rosomak, самохідних 120-мм мінометів Rak, систем ППО зокрема дуже ефективних Piorun [ПЗРК], МіГ-ів та іншого озброєння, якого ми так потребуємо», — сказав президент.

Зеленський та прем’єр Польщі підписали протокол про поставки оборонної техніки, зокрема БТР Rosomak, яких Україна замовила 100 одиниць. Їх закупатимуть за рахунок європейських та американських фондів, які підтримують Україну.

Також обговорювали спільне виробництво озброєнь і боєприпасів. Сторони підписали меморандум про співпрацю у спільному виробництві 125-мм танкових боєприпасів.

  • Сьогодні, 5 квітня, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна вже передала Україні чотири винищувачі МіГ-29, ще чотири готує до відправки, а ще шість надішле незабаром. Тобто загалом Україна отримає від польської сторони 14 таких винищувачів.