Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом побиття військового у церкві Хмельницького

Автори:
Софія Телішевська, Оксана Коваленко
Дата:

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження проти священників за фактом побиття військового в соборі міста Хмельницького. Ідеться про частину 2 статті 296 ККУ (групове хуліганство).

Про це у коментарі «Бабелю» повідомила речниця Нацполіції Оксана Блищик.

За її словами, патрульні поліцейські, які прибули на виклик, опитали вірян, присутніх у храмі. Ті повідомили, що військовий Артур Ананьєв облив священника водою, шарпав його та лаявся.

Сам Ананьєв від надання пояснень відмовився, посилаючись на ст. 63 Конституції України. Відтак патрульні склали на нього адмінматеріали за ст. 173 КУпАП — дрібне хуліганство, а проти ченця відкрили кримінальну справу.

  • Вранці 2 квітня в одному з храмів УПЦ МП у Хмельницькому священнослужитель і віряни побили військового, який запитав, «скільки ще людей має загинути, щоб ви перестали ходити в Московський патріархат?»
  • Після інциденту міський голова Хмельницького Олександр Симчишин заявив, що міськрада на найближчому засіданні припинить користування УПЦ МП усіма земельними ділянками на території громади. Такі ж рішення ініціюють для обласної та районної рад.