ВАКС дозволив спецрозслідування проти олігарха Олега Бахматюка в справі про хабар понад 700 мільйонів

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Вищий антикорупційний суд дозволив заочно провести спеціальне досудове розслідування стосовно власника агрохолдингу «Укрлендфармінг», олігарха Олега Бахматюка у справі про хабар ексочільнику Державної фіскальної служби Роману Насірову.

Про це пише Спеціальна антикорупційна прокуратура.

Це дасть можливість завершити розслідування щодо Бахматюка й направити справу до Вищого антикорупційного суду на розгляд.

  • 8 березня Вищий антикорупційний суд заочно заарештував олігарха Олега Бахматюка, проте бізнесмен, який зараз перебуває в Австрії, назвав рішення суду «грубим порушенням міжнародного права і безглуздим продовженням спроб НАБУ звинуватити мене хоч у чомусь».
  • Як зазначає слідство, у 2015—2016 роках тодішний очільник фіскальної служби Роман Насіров одержав від власника агрохолдингу Олега Бахматюка понад 722 мільйони гривень хабаря. Гроші були за відшкодування понад 3 мільярдів гривень податків компаніям, які підконтрольні Бахматюку. Роман Насіров у цій справі вже перебуває в СІЗО.
  • Спеціалізована антикорупційна прокуратура також підозрює Бахматюка в розкраданні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, який надали ВіЕйБі Банку.