Полковника з Міноборони спіймали на хабарі. Він оформлював довідки про непридатність до служби

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Держбюро розслідувань затримало на хабарі в $9 тисяч заступника начальника одного з управлінь Міністерства оборони. Він оформлював документи про непридатність до військової служби та зняття з військового обліку.

Про це пише пресслужба ДБР.

Такі документи надають право на виїзд за кордон. За отримані гроші полковник готував висновок військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби.

Чоловіка затримали під час передачі документів та отримання грошей.

Під час обшуків правоохоронці знайшли документи та військові квитки третіх осіб, виписки з медичних карт, аркуші з печатками військових частин рф, зброю та гроші.

  • 21 січня журналісти видання ZN.ua звинуватили Міністерство оборони в закупівлі продуктів харчування за завищеними в кілька разів цінами. У матеріалі йшлося, що ціни на продукти втричі більші за роздрібні в київських супермаркетах. Угоду вартістю 13,16 мільярда гривень уклали 23 грудня 2022 року. Ідеться про забезпечення харчуванням військових частин, дислокованих у Полтавській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській та Черкаській областях.
  • 23 січня міністр оборони Олексій Резніков особисто відповів на ці закиди, зокрема пояснив, що Міноборони купує не окремі продукти, а комплексну послугу — забезпечення харчуванням. Міністр пояснив, що ціни у восьми постачальників різні, так само як і в мережах супермаркетів, бо кожен має свою спеціалізацію та власне виробництво певної групи товарів. Ціни на продукти аналізують спеціальні експертні установи.
  • 24 січня стало відомо, що заступник міністра оборони Вʼячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, подав у відставку. Згодом міністр оборони Резніков анонсував зміни в харчуванні Збройних сил України — ідеться про гнучку, але уніфіковану систему меню.
  • 1 лютого підозри отримали колишній заступник міністра оборони Вʼячеслав Шаповалов за лобіювання укладення договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, ексочільник департаменту державних закупівель і постачання матеріальних ресурсів Богдан Хмельницький за закупівлю неякісних бронежилетів і заступник директора «Промоборонекспорту» Володимир Терещенко за те, що уклав фіктивний договір на оцінку стану відремонтованих складових авіатехніки.