Міністр оборони Олексій Резніков: Від початку вторгнення росіяни випустили по Україні 821 ракету

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Росія від початку повномасштабного вторгнення і станом на 10 березня випустила по Україні 821 крилату й балістичну ракету.

Про це міністр оборони Олексій Резніков заявив під час зустрічі зі своїм норвезьким колегою Бйорном Арільдом Грамом.

Резніков уточнив, що починаючи з жовтня 2022 року росіяни здійснили 15 масових ракетних атак по території України.

«Коли кажу слово «масові» — це означає, що ворог застосовує крилаті, балістичні ракети, а також іранські дрони в кількості від 50 до 90 одиниць за одну атаку. Станом на 10 березня 821 російська ракета вже випущена по нашій країні. Це тільки крилаті, балістичні ракети. Ми точно знаємо, що кожні 10 застосувань системи NASAMS, до надання яких долучилася Норвегія, означає 10 збитих ракет агресора, 10 збережених будівель і об’єктів інфраструктури, а також сотні врятованих людських життів, — сказав Олексій Резніков.

  • 10 березня Норвегія оголосила, що передасть Україні щонайменше три установки NASAMS та ракети до них. NASAMS — це пересувний зенітно-ракетний комплекс, призначений для боротьби з ракетами, літаками та іншими повітряними цілями на малих і середніх висотах. CША передали Україні дві такі системи й оплатили виробництво ще шести.
  • Крім цього, міністр оборони Норвегії повідомив про ухвалення рішення виділяти $7,5 млрд на допомогу Україні протягом наступних пʼяти років. Відповідну програму подали на затвердження парламенту.