У Міноборони Угорщини заявили, що тренують українських військових медиків

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Міністерстві оборони Угорщини підтвердили, що не відправляють в Україну ані зброю, ані солдатів. Але країна бере участь у підготовці військових медиків.

Про це пише 24.hu.

Перед цим міністр оборони Словаччини Ярослав Надь повідомив, що українські військові також проходять навчання в Угорщині. Це викликало ажіотаж, оскільки Угорщина від самого початку війни не надає Україні військової допомоги. Але в Міноборони Угорщини підтвердили його заяви і зазначили, що йдеться про медиків.

«Позиція Угорщини не змінилася: ми на боці миру і не підтримуємо жодних кроків, які ведуть до ескалації війни — саме тому ми не відправляємо в Україну ні зброї, ні солдатів. Тим не менш, як сусідня країна, в рамках найбільшої гуманітарної акції в історії Угорщини, Угорщина допомагає тим, хто потрапив у біду, і тим, хто потребує допомоги. В дусі цього ми надали допомогу в лікуванні поранених українських солдатів, а Збройні сили Угорщини також беруть участь у підготовці українських військових медиків у гуманітарних цілях», — зазначили у відомстві.

  • Раніше премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан на зустрічі з журналістами в Будапешті заявив, що не вірить у перемогу України та вважає, що країна «поступово перетворюється на некеровану руїну». За словами Орбана, «мета росії — перетворити Україну на некеровану руїну», щоб Захід не міг заявити про неї «як про приз». Він сказав, що рф уже досягла успіху в цьому, і тепер Україна, як й Афганістан, є «нічийною землею».
  • Після цього Міністерство закордонних справ України викликало посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто. Йому висловили рішучий протест через зневажливі висловлювання премʼєр-міністра Угорщини Віктора Орбана.