Пентагон: США та їхні союзники навчили понад 4 тисячі українських військових. Тренування на системі Patriot добігає кінця

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

У Міністерстві оборони США заявили, що Сполучені Штати та їхні союзники вже натренували понад чотири тисячі українських військових.

Про це пише CNN.

Директор з операцій Обʼєднаного комітету начальників штабів, генерал Дуглас Сімс II повідомив, що від січня цього року американські військові навчили понад тисячу українців.

Він додав, що тренування українських бійців на зенітно-ракетному комплексі Patriot у Форт-Стілл, штат Оклахома завершиться незабаром. Це перший випадок, коли Пентагон розповів про терміни підготовки військових на цьому виді зброї.

«Збройні сили США незабаром завершать підготовку та оснащення першої в Україні батареї Patriot. Ми впевнені, що українці використовуватимуть Patriot з тим самим досвідом, який вони демонструють щодня зі своїми нинішніми можливостями ППО», — сказав Сімс.

  • 21 грудня 2022 року США оголосили про новий пакет військової допомоги для України, який включає батарею ЗРК Patriot. У січні про намір передати такий же комплекс заявила й Німеччина.
  • 24 лютого 2023 року Командування Повітряних сил України оголосило набір курсантів для навчання на зенітних ракетних системах IRIS-T, NASAMS, Patriot, SAMP/T.