Фінляндія почала будувати паркан на кордоні з росією

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

У Фінляндії почали будувати паркан на кордоні з росією. Спочатку зведуть трикілометрову тестову ділянку в районі прикордонного пункту Іматра. Там уже зрубали дерева.

Про це пише Yle.

Kaakkois-Suomen rajavartiolaitos

Роботи мають завершити до кінця червня. Поруч із парканом також збудують нову дорогу для прикордонних патрулів і ремонтників. Огорожа також проходитиме через приватні ділянки, тож фінська влада домовлятиметься про це із землевласниками.

У найближчі кілька років планують збудувати близько 200 кілометрів огорожі. Вона має ускладнити незаконний перетин кордону.

  • Після початку повномасштабної війни росії в Україні Фінляндія збільшила ресурси органів безпеки, особливо сил оборони та прикордонної охорони. Також країна збільшила обсяги підготовки прикордонників.
  • Улітку 2022 року в Фінляндії змінили Закон про прикордонну службу, зокрема дозволили будувати стаціонарні загородження. Прикордонна служба обстежила точки, де паркан був би корисним.
  • Від 21 вересня на кордон Фінляндії та росії приїхали багато росіян, які втікали від оголошеної путіним часткової мобілізації. На кордоні їх ретельно перевіряють.
  • 27 вересня прикордонна служба Фінляндії рекомендувала побудувати паркан на кордоні з росією.