У Литві зібрали €14 мільйонів на радари для України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Литві завершили кампанію зі збору коштів на радіолокаційні станції для України. Жителі країни перерахували €14 мільйонів, на які можна придбати 14 радарів.

Про це пише LRT.

Акція почалася на початку лютого, її ініціював журналіст Андрюс Тапінас. Фінальним днем обрали річницю повномасштабного вторгнення — це мало стимулювати внески. Про акцію постійно нагадували в рамках інформаційного марафону. Деякі компанії зголосилися помножувати внески благодійників. За останній вечір вдалося зібрати кілька мільйонів — ще пообіді на рахунках кампанії було €10 мільйонів.

До марафону долучилися з особистою присутністю ключові топпосадовці Литви, зокрема президент Гітанас Науседа та премʼєр-міністр Інгрід Шимоніте. Із дистанційним зверненням з подякою литовцям виступили президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська.

  • Литовський журналіст Андрюс Тапінас за останній рік проводив кілька зборів у Литві на зброю для України. Зокрема, литовці збирали гроші на безпілотник Bayraktar, на протидронові рушниці, на дрони-камікадзе Warmate, а також на морські дрони.