У Туреччині завершили рятувальні операції в усіх провінціях, крім двох найбільш постраждалих від землетрусу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Туреччині завершили рятувальні операції після землетрусу в усіх провінціях, крім двох найбільш постраждалих. Там лишилося перевірити десятки будинків.

Про це пише The Guardian.

Рятувальники в Туреччині продовжують шукати людей, які могли вижити, у провінціях Хатай та Кахраманмараш. Саме в останній був епіцентр землетрусу.

Наразі рятувальні операції продовжують у приблизно 40 будинках. У вихідні, через 13 днів після землетрусу, рятувальники змогли витягти з-під завалів живими жінку та чоловіка, але їхні діти загинули.

Великі групи рятувальників досі залишаються в постраждалих провінціях, базуючись переважно в наметових містечках. Шанси знайти ще когось живим майже нульові, тому тепер турецька влада займатиметься відновленням житла постраждалих людей.

  • Уранці 6 лютого в Туреччині стався землетрус магнітудою 7,8 — найсильніший у країні в цьому столітті. За ним були ще два землетруси — магнітудою 7,7 і 7,6. Зачепило також сусідню Сирію. Епіцентр землетрусу був на глибині 24,1 км у провінції Газіантеп. Поштовхи відчули також на Кіпрі, в Лівані, Ізраїлі, Йорданії та Грузії.
  • Кількість загиблих від землетрусів перевищила 45 тисяч. Через стихію загинули пʼятеро громадян України, зокрема родина із Запоріжжя. Посольство готує репатріацію тіл загиблих.