Новий наступ уже почався. Генсек НАТО закликає негайно передавати ЗСУ зброю

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що новий великий російський наступ в Україні вже почався, тому Альянс має терміново надати Україні потрібне озброєння, доки рф не перехопила ініціативу на полі бою.

За словами генсека, «реальність така, що ми вже спостерігаємо початок нового російського наступу».

«Ми не бачимо жодних ознак того, що путін готується до миру (...) Ми бачимо, що президент путін і росія все ще хочуть контролювати Україну. Ми бачимо, як вони надсилають більше військ, більше зброї, більше можливостей», — сказав Столтенберг.

Він додав, що росіяни компенсують нестачу якості кількістю, тому Заходу терміново необхідно постачати Україні більше зброї.

Столтенберг запевнив, що НАТО підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно, і союзники зараз беруть участь у «логістичних перегонах» із росією.

  • Генштаб уже кілька днів звітує про масовані атаки на пʼяти напрямках — Купʼянському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському (Вугледар). Крім того, у ранковому зведенні командування вже другий тиждень вказує на великі втрати росіян у техніці та особовому складі. Це, зокрема, свідчить про активізацію воєнних дій та успішний захист позицій зі сторони ЗСУ.