«У нас достатньо цілей»: міністр оборони Резніков заявив, що Україна готова дати гарантії не атакувати територію рф

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна готова дати гарантії не бити західною зброєю по території росії. Він наголосив, що є достатньо цілей на окупованих територіях України.

Про це Резніков повідомив на спільному засіданні уряду України та Єврокомісії.

«Україна готова надавати будь-які гарантії, що ваша зброя не буде залучена до атак на російську територію. Ми маємо достатньо цілей на тимчасово окупованій території України і готові координувати цілі з нашими партнерами», — наголосив він.

Міністр підкреслив, що Україна ефективно використовує надану їй західну зброю, а поставки далекобійних ракет уже змусили росіян відтягнути свої бази, склади та командні пункти на відстань 100 кілометрів від лінії фронту.

«Успіх України на полі бою — це ваш успіх також. Ми очікуємо, що цей рік принесе нові можливості. Щоб перемогти, нам треба перехопити стратегічну ініціативу», — заявив Резніков.

  • США готують пакет військової допомоги Україні на $2,2 мільярда, який включатиме ракети дальнього радіусу дії. Найімовірніше, Україні передадуть GLSDB — гібрид авіабомби та некерованої ракети M26, дальність польоту якого 160 кілометрів. Водночас Сполучені Штати відхилили запити Києва на ракети ATACMS із радіусом дії до 300 кілометрів.