Актору Алеку Болдвіну висунули звинувачення в ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчинс

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Голлівудському актору Алеку Болдвіну висунули офіційні звинувачення в ненавмисному вбивстві — за те, що він продемонстрував «безрозсудну зневагу безпекою», яка призвела до вбивства операторки Галини Гатчінс на зйомках вестерна у 2021 році.

Про це повідомляє Reuters.

Болдвіну та зброярці Ганні Гутьєррес-Рід висунули звинувачення за двома пунктами. Найсерйозніше звинувачення, яке може призвести до пʼяти років увʼязнення, вимагатиме від прокуратури переконати присяжних у тому, що Болдвін діяв із умисною зневагою до безпеки інших.

Під «безросудні дії» Болдвіна, за даними прокурора, підпадає:

  • його нездатність пройти достатню підготовку з поводження з вогнепальною зброєю;
  • нездатність перевірити у зброяра, чи був заряджений револьвер, чи відповісти на скарги екіпажу на безпеку.

Алек Болдвін зазначив, що бойові патрони ніколи не мали бути допущені на знімальний майданчик, і робота Гутьєррес-Рід та першого помічника режисера Дейва Голлса полягала в тому, щоб гарантувати, що зброя розряджена.

Судово-медична експертиза револьвера ФБР показала, що він «функціонував нормально» і не стріляв без натискання на спусковий гачок.

Справа Болдвіна є примітною тим, що майже немає прецедентів, коли голлівудського актора притягували до кримінальної відповідальності за стрілянину на знімальному майданчику.

  • 21 жовтня 2021 року американський кіноактор Алек Болдвін на знімальному майданчику випадково застрелив з пістолета операторку й поранив режисера. Інцидент стався на ранчо Бонанза-Крік під час зйомок вестерна «Іржа». Болдвін вистрілив із реквізитного пістолета, але в ньому замість сліпих набоїв виявилися бойові.
  • Від поранень на місці померла операторка — українка Галина Гатчинс. Поліція підозрює двох людей — асистента режисера Дейва Голлса, який передав Болдвіну зброю, і експертку зі зброї Ганну Гутьєррес-Рід.
  • У жовтні 2022 року Алек Болдвін уклав мирову угоду з родиною операторки Галини Гатчинс.