На Australian Open помітили вболівальника у футболці з літерою Z і російський триколор

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

На трибуні Відкритого чемпіонату Австралії знову підняли російський прапор, попри заборону демонструвати білоруські та російські стяги. Це сталося під час поєдинку між фаворитом Australian Open сербським тенісистом Новаком Джоковичем і росіянином Андрієм Рубльовим. Четверо вболівальників розгорнули триколор із зображенням путіна. Ще один чоловік прийшов на трибуни у футболці із символом Z.

Організатори змагань заявили, що чотирьох уболівальників затримали поліцейські, оскільки вони погрожували охоронцям. У Tennis Australia не повідомили, чим це для них закінчилось. Чоловіка у футболці охоронець просив вийти або ж зняти її. Той його не послухав.

Український тенісист Олександр Долгополов закликав Tennis Australia назавжди заборонити цьому чоловіку відвідувати чемпіонати Австралії.

  • 5 січня Федерація тенісу Австралії повідомила, що не відсторонятиме російських і білоруських тенісистів від турніру Australian Open. У Федерації заявили, що спортсмени із цих країн можуть брати участь у міжнародних тенісних турнірах, але без національних прапорів і символів своєї країни.
  • 16 січня українки Марта Костюк, Ангеліна Калініна та Катерина Байндль здобули перемоги в першому колі Відкритого чемпіонату Австралії. Того ж дня під час гри української тенісистки Катерини Байндль на Australian Open уболівальник на трибунах продемонстрував російський прапор. Тоді ж посол України в Австралії Василь Мирошниченко закликав організаторів Australian Open дотримуватися заборони на демонстрацію прапорів рф під час турніру.
  • Після цього на Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу заборонили білоруські та російські прапори на кортах. Організатори зазначили, що раніше вболівальникам дозволяли приносити із собою прапори цих країн, але використовувати їх було не можна. Утім, після інциденту з демонстрацією прапору рф правило змінили.