Кабмін призначив наглядову раду «Нафтогазу». Це одна з умов отримання фінансової допомоги від Євросоюзу та МВФ

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Кабмін призначив наглядову раду державної компанії «Нафтогаз». Це одна з умов отримання макрофінансової допомоги від Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомив премʼєр Денис Шмигаль.

«На сьогоднішньому засіданні затвердили на посади членів наглядової ради НАК «Нафтогаз» шістьох переможців відбору: чотирьох незалежних членів та двох представників держави», — зазначив він.

За даними ЗМІ, представниками від держави призначили заступника керівника Офісу президента Ростислава Шурму та радницю премʼєр-міністра України з питань енергетики Наталію Бойко.

Водночас незалежними членами наглядової ради стали Анфіннсен Тор Мартін, Ван дер Хейден Людо Альберт, Маріно Ентоні Вільям, Хуквед Річард Марк.

Також Шмигаль повідомив, що на фінішну пряму виходить процес відбору нового директора НАБУ.

  • Уряд 28 квітня 2021 року звільнив главу «Нафтогазу» Андрія Коболєва та наглядову раду. До обрання нового складу правління його функції мав виконувати чинний склад, але всі подали у відставку. Причиною відставки голови та наглядової ради «Нафтогазу» уряд назвав їхню незадовільну роботу. Відставку Коболєва розкритикували західні партнери України. До цього функції наглядової ради «Нафтогазу» виконував Кабмін.