Заступника міністра інфраструктури затримали на хабарі у $400 тисяч. Кабмін звільнив його з посади

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Заступника міністра інфраструктури Василя Лозинського затримали за підозрою в розкраданні державних коштів. За даними Спеціальної антикорупційної прокуратури, він отримав хабар у $400 тисяч.

Наразі вирішують питання повідомлення про підозру та, відповідно, обрання запобіжного заходу.

Детективам вдалося проникнути до складу організованого злочинного угруповання. У ході слідства вони зʼясували, що низка посадовців центральних та регіональних органів виконавчої влади вирішила привласнити частину з 1,68 мільярда гривень, які Кабмін виділив на відновлення обʼєктів критичної інфраструктури України влітку 2022 року.

Чиновники забезпечили укладання угод про закупівлі за завищеною ціною із наперед визначеними підприємцями. За це бізнесмени мали передати посадовцям за «перемогу» у тендерах 280 мільйонів гривень різниці між реальною та закупівельною вартістю послуг.

Під час обшуків в офісі підприємців вилучили 920 тисяч гривень та 38,7 тисячі доларів.

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков 22 січня повідомив, що Кабмін звільнив Василя Лозинського з посади.

  • 2 грудня уряд України обʼєднав міністерства інфраструктури та регіонального розвитку в одне велике міністерство, щоб оптимізувати його роботу і зменшити видатки коштів на держоргани.