Міноборони відповіло на звинувачення журналістів щодо закупівлі продуктів за завищеними цінами

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Міністерство оборони України прокоментувало звинувачення журналістів щодо закупівлі продуктів для армії за завищеними цінами.

У відомстві стверджують, що інформація щодо харчових закупівель для армії розповсюджується з ознаками навмисних маніпуляцій та вводить в оману.

Міністр оборони Олексій Резніков 21 січня особисто звернувся до голови комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича з проханням терміново провести засідання комітету ВР за участі представників Національного антикорупційного бюро та Державного бюро розслідувань.

Зараз Міноборони готує матеріали для розслідування Служби безпеки щодо поширення завідомо неправдивих відомостей, які завдають шкоди інтересам оборони в особливий період, а також проводить внутрішню перевірку у відомстві.

«У разі виявлення порушень в діяльності посадових осіб Міноборони вони нестимуть відповідальність згідно з законом», — запевнили у Міністерстві оборони України.

Там анонсували більш детальну інформацію з цього приводу після засідання комітету Ради, орієнтовно — у понеділок.

  • Журналісти звинуватили Міністерство оборони в закупівлі продуктів харчування за завищеними в декілька разів цінами. У матеріалі йшлося, що ціни на продукти втричі більші за роздрібні ціни в київських супермаркетах. Угоду вартістю 13,16 мільярда гривень уклали 23 грудня 2022 року. Йдеться про забезпечення харчуванням військових частин, дислокованих у Полтавській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській та Черкаській областях.