Конкурсна комісія більш ніж удвічі скоротила кількість претендентів на посаду директора НАБУ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кількість учасників конкурсу на посаду директора Національного антикорупційного бюро скоротилася до 22 претендентів.

Про це повідомляється на сторінці конкурсної комісії.

У понеділок комісія затвердила результати та оголосила рейтинг кандидатів за підсумками тестування на знання законодавства та загальних навичок. Комісія вирішила допустити до наступного етапу конкурсу 22 кандидатів.

Наступний етап — практичне завдання буде відбуватися в один день одночасно для всіх кандидатів. Комісія доручила робочій групі запропонувати кандидатам подати майнові декларації за 2021 та 2022 роки та оприлюднити інформацію про кандидатів — автобіографії, анкети та майнові декларації з урахуванням вимог законодавства.

  • Попередній директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник був призначений на цю посаду 16 квітня 2015 року указом пʼятого президента України Петра Порошенка. 16 квітня 2022 року термін його повноважень сплив, і НАБУ тимчасово очолив його перший заступник Гізо Углава.
  • 22 серпня конкурсна комісія з відбору директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) провела своє перше установче засідання.
  • 21 грудня Комісія з відбору кандидатів на посаду директора НАБУ завершила прийом документів. У конкурсі планували взяти участь 78 кандидатів.