ЗМІ: Пакистан відправить Україні артилерійські снаряди

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Пакистан надішле Україні артилерійські боєприпаси.

Про це повідомляє індійське видання The Economic Times.

Пакистанська транспортно-посередницька фірма Project Shipping планує відправити 159 контейнерів боєприпасів із порту Карачі до порту Гданська в Польщі. Вони міститимуть 155-мм артснаряди, метальні заряди до них, а також артилерійські капсулі M82 та підривники PDM.

Раніше Пакистан не постачав Києву зброю безпосередньо, але в серпні минулого року Велика Британія передала Україні через Румунію озброєння з пакистанської авіабази Нур-Хан. The Economic Times також пише, що частина поставок пакистанської зброї здійснювалася через східноєвропейські країни.

Натомість Україна має допомогти Пакистану модернізувати парк вертольотів Мі-17 та відремонтувати танки Т-80УД. Україна та Пакистан — давні партнери в постачанні озброєнь: у 1991—2020 роках вони уклали відповідні контракти на загальну суму $1,6 мільярда.

  • 6 січня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні. Його загальна вартість становитиме $2,85 мільярда. Окрім бойових машин піхоти Bradley, до пакета увійшли 70 тисяч 155-мм артилерійських снарядів калібру та 500 високоточних артилерійських снарядів такого ж калібру.