«Укренерго»: Через мороз зростає дефіцит електроенергії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Через морозну погоду зростає рівень споживання електроенергії, що спричинює її дефіцит в енергосистемі.

Про це повідомила компанія «Укренерго».

«Для забезпечення балансу «виробництво — споживання» до областей доведені ліміти споживання, які діють з 09:00 до 24:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень. Вночі обмеження станом на сьогодні не застосовуються», — повідомили в компанії.

Споживачів закликали розумно використовувати електроенергію та почергово користуватися енергоємними приладами. Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність обмеження споживання.

  • Російські війська систематично бʼють по обʼєктах критичної інфраструктури України. Наразі серйозно пошкоджено приблизно 40% енергетичної інфраструктури.
  • Напередодні премʼєр-міністр Денис Шмигаль попередив, що через похолодання українцям варто бути готовими до екстрених відключень світла. Також росія продовжує обстрілювати енергетичну систему.
  • 3 січня компанія «Укренерго» повідомила, що завдяки теплій погоді споживання електрики знизилося. Електростанції виробляли достатньо електроенергії, щоб покрити навантаження. До того ж, завдяки ясній погоді в ранкові та денні години збільшилося виробництво електроенергії сонячними електростанціями.