ДБР обшукало будинок херсонського колаборанта Володимира Сальдо

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Державне бюро розслідувань провело обшук у головного колаборанта Херсонської області Володимира Сальдо.

Про це ДБР повідомило 6 січня.

У його маєтку та за місцем проживання поплічників знайшли, наприклад, відомості про структуру окупаційної адміністрації та нарахування зарплати в рублях, також знайшли конспекти, в яких нотували особливості законодавства рф та довідки щодо херсонських патріотів і активістів.

У бібліотеці Сальдо знайшли ідеологічні книжки про велику росію. З ідеологічними книжками на кшталт «Императрица Екатерина ІІ», «Россия. Великия Судьба», «Москва. Размышления в фотографиях» сусідить посібник «Радость секса. Книга о премудростях любви». Також багато радянської геральдики, нагород і георгіївських стрічок.

У березні 2022 року, після початку широкомасштабної агресії рф проти України, Сальдо погодився на співпрацю з терористичним режимом рф, його призначили «керівником» окупаційної адміністрації Херсонської області.

  • У вересня 2022 року СБУ заарештувала активи Сальдо. Діяльність його компанії була повʼязана з видобутком та обробкою граніту. Арешт наклали на рахунки підприємства та пʼять одиниць спеціальної техніки вартістю понад 6 мільйонів гривень. У листопаді Бюро економічної безпеки викрило Сальдо на ухиленні від сплати податків на 60 мільйонів гривень.
  • 5 серпня Сальдо госпіталізованували у Крим. Повідомлялося, що лікарі ввели його в медикаментозну кому, а росЗМІ писали про можливе отруєння. За іншими даними, Сальдо міг перенести інсульт.