Північна Корея знову запустила три балістичні ракети, а загалом цього року — рекордну кількість

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Північна Корея запустила три балістичні ракети малої дальності в напрямку моря на схід від Корейського півострова. Цього року КНДР запустила більше ракет, ніж будь-коли раніше.

Про це заявили військові Південної Кореї, повідомляє BBC.

Три балістичні ракети малої дальності запустили приблизно о 08:00 за місцевим часом (01:00 за Києвом) із провінції Північний Гванхе, на південь від столиці. Ракети пролетіли близько 350 кілометрів. Берегова охорона Японії повідомила, що одна ракета впала в море.

«Запуск північнокорейської балістичної ракети — це серйозна провокація, яка підриває мир і стабільність на Корейському півострові, а також у міжнародній спільноті», — заявила Південна Корея.

Цей останній залп стався за пʼять днів після того, як Північна Корея запустила безпілотники в повітряний простір Південної Кореї — вперше з 2017 року.

  • 26 грудня пʼять північнокорейських дронів перетнули кордон Південної Кореї, що спонукало Сеул підняти винищувачі та ударні вертольоти, щоб спробувати їх збити. Під час виконання завдання після вильоту з території бази південнокорейський легкий штурмовик КА-1 зазнав аварії — пілоти встигли катапультуватися.
  • Вже 27 грудня ввечері Південна Корея підіймала винищувачі та гелікоптери для перехоплення нібито північнокорейських дронів, які виявилися зграєю птахів. Також місцевим жителям надіслали сповіщення про небезпеку.