Канал «Дождь» не буде доступний і в Литві. Перед цим його позбавила ліцензії Латвія

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Мовлення російського опозиційного телеканалу «Дождь» буде припинено не лише в Латвії, але й у Литві.

Про це повідомили в Литовській комісії з радіо та телебачення, передає Delfi.

Там пояснили, що ліцензія, видана в Латвії, давала право телеканалу розповсюджувати створений контент у країнах Євросоюзу, у росії, США та інших країнах. Уже з 8 грудня телеканал не зможе мовити в Литві.

У самому телеканалі казали, що намагатимуться отримати ліцензію в інших країнах, а також продовжать транслюватися в YouTube.

  • 6 грудня Національна рада з електронних ЗМІ Латвії ухвалила рішення анулювати ліцензію на мовлення телеканалу «Дождь» через загрозу національній безпеці.
  • Також телеканал оштрафували на €10 тисяч. Як передає Delfi, штраф наклали через те, що телеканал позначив окупований Крим як частину росії та назвав російську армію «нашою армією».
  • Окрім цього, на телеканалі пролунали заяви про «допомогу військовим» рф. Телеведучий Олексій Коростельов закликав телеглядачів надсилати кошти та допомогу для російських військових в Україні.
  • «Дождь» припинив співпрацю зі своїм ведучим після цього, але хвилю обурення це не зупинило. Міністр оборони Латвії виступив за позбавлення каналу ліцензії.