«Ми хочемо миру, тому готуємось до війни». Польща отримала перші корейські танки й артилерію

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Польща отримала перші танки та артилерійські установки від Південної Кореї. У першій партії надійшли 10 танків K2 та 24 САУ K9.

Про це пише Міноборони Польщі у своєму Twitter.

Розвантаження техніки відбувалося у порту Гдині в понеділок увечері. У вівторок провели урочисту церемонію прийому техніки, на якій були присутні президент Анджей Дуда і міністр оборони Маріуш Блащак.

«Танки К2 та гаубиці К9 досягнуть північно-східної частини Польщі вже за кілька днів. Наступного року до Польщі прибудуть наступні зразки цієї техніки та реактивні системи залпового вогню К239 CHUNMOO», — зазначив Блащак.

Дуда нагадав, що контракти на поставки зброї із Південної Кореї підписали влітку. Техніку привозитимуть до Польщі морем.

«Ми хочемо миру, тому готуємось до війни», — підкреслив Блащак.

  • Наприкінці літа Польща уклала угоду з Південною Кореєю на покупку майже 400 танків і самохідних гаубиць за $5,8 мільярда. Контракт підписали на польській військовій базі в місті Мораг. За ним Польща отримає 180 танків K2 Black Panther, 212 самохідних гаубиць K9 Thunder і боєприпаси до них. Угода, крім техніки, передбачає навчання та логістику.
  • Через значні поставки озброєння Україні польська армія прагне посилити свою оборонну здатність за рахунок нової техніки. Зокрема, Польща хоче закупити американські танки Abrams.
  • Уряд країни планує до 2035 року інвестувати в модернізацію війська майже €110 мільярдів.