Окрім посольства України, в Іспанії конверт із вибухівкою отримала збройова компанія

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Окрім посольства України в Іспанії, конверт із вибуховим пристроєм також отримала компанія Instalaza. Вона виробляє зброю, яка постачається, зокрема, в Україну.

Про це повідомляє Reuters.

За кілька годин після вибуху в українському посольстві в Мадриді поліція підтвердила, що збройова компанія в Сарагосі на північному сході Іспанії теж отримала подібний пакет. Представник місцевої влади заявив, що обидва конверти, схоже, мали одного відправника, оскільки на зворотному боці обох була написана однакова адреса електронної пошти. Пакунки нібито надійшли з України, і це насторожило збройову компанію, яка викликала поліцію.

Конверт, надісланий до Сарагоси, мав розміри 10 х 15 см. Рентгенівський знімок показав заряд вибухової речовини з дротовою лінією, готовою до активації при відкритті конверта. Правоохоронці прибули на місце та провели контрольовану детонацію. Верховний суд Іспанії розпочав розслідування нападу як можливого терористичного акту.

  • 30 листопада в посольстві України в Мадриді прогримів вибух, унаслідок чого легке поранення отримав співробітник установи. У руках коменданта вибухнув конверт, який надійшов до посольства.
  • Після цього міністр закордонних справ України доручив терміново посилити безпеку всіх українських посольств за кордоном.