НАБУ оголосило в розшук нардепа Волинця. Його підозрюють у недостовірному декларуванні

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук нардепа Михайла Волинця. Його підозрюють у недостовірному декларуванні.

Про це пише НАБУ у своєму Telegram-каналі.

«НАБУ розшукує народного депутата України IX скликання, підозрюваного у внесенні недостовірних відомостей до електронної декларації за 2020 рік загалом майже на 1,79 мільйона гривень», — йдеться в повідомленні.

  • У січні цього року Нацагентство із запобігання корупції підтвердило, що Волинець не задекларував користування позашляховиком Toyota Highlander, який з вересня 2019 року оформлений на його сина Андрія.
  • 21 квітня 2021 року журналісти «Радіо Свобода» провели розслідування і встановили, що Михайло Волинець продав свою двокімнатну квартиру в Києві на Подолі за 4 мільйони гривень і придбав трикімнатну квартиру в елітній новобудові на Печерську за понад 7,5 мільйона гривень. На додачу депутат оформив на себе два паркомісця. Різницю у 3,5 мільйона гривень Волинець пояснив заощадженнями та внеском співмешканки. У його декларації вказані значно менші доходи.
  • 17 листопада 2022 року народному депутату від «Батьківщини» Михайлу Волинцю вручили повідомлення про підозру в недостовірному декларуванні. Підозру Волинцю вручили в рамках провадження про недостовірне декларування майна за 2020 рік.