Андрій Шевченко виходить зі складу Національного олімпійського комітету

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишній тренер збірної України Андрій Шевченко оголосив у Facebook, що не увійде до складу Національного олімпійського комітету, куди був обраний за підсумками виборів.

«У найважчий час в історії моєї країни я гордий бути поруч з Україною і допомагати всім, чим можу, задля нашої перемоги. Я вважаю почесною роботу в Національному олімпійському комітеті, розумію важливість його розвитку. Водночас я не можу залишитися в складі НОК за такого складу. Ми платимо за свою свободу безмежно високу ціну життями найкращих з українців. Мусимо бути гідними їх», — написав Шевченко.

Пізніше очільник НОК Вадим Гутцайт заявив, що вибори президента комітету та членів виконкому відбулися демократично і чесно, проте запропонував Шевченку зустрітися наступного тижня і обговорити його членство у виконкомі НОК.

  • 17 листопада у Національному олімпійському комітеті України вперше за 17 років змінився керівник — ним став міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. До того Національним олімпійським комітетом керував Сергій Бубка.
  • До складу членів НОК у той день обрали також Андрія Шевченка, боксера Олександра Усика, депутатів від забороненої ОПзЖ Григорія Суркіса та Нестора Шуфрича, спортсменок Марину Бех-Романчук і Лілію Подкопаєву.
  • Присутність у складі депутатів від ОПзЖ обурила активістів і журналістів.