Reuters: Байден повідомив союзникам по G7 та НАТО, що в Польщі впала українська зенітна ракета

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент США Джо Байден розповів союзникам по G7 та НАТО, що причиною вибуху у Польщі стала українська ракета із системи протиповітряної оборони. Унаслідок вибуху загинули двоє людей.

Про це Reuters повідомило джерело в Північноатлантичному альянсі.

Водночас українська влада офіційно зазначає, що на території Польщі впала російська ракета. Публічно у Польщі кажуть, що наразі невідомо, хто саме випустив ракету.

  • 15 листопада агентство Associated Press (AP) із посиланням на високопоставленого представника американської розвідки заявило, що російські ракети перетнули кордон Польщі, яка є членом НАТО, і впали на її території, унаслідок чого загинули двоє людей.
  • Пізніше стало відомо, що уряд Польщі підвищив боєготовність війська після вибуху поблизу кордону з Україною. Президент країни Анджей Дуда провів телефонні переговори з президентом США Джо Байденом і українським лідером Володимиром Зеленським. Також Дуда скликає на середу екстрене засідання Радбезу Польщі.
  • У Польщі підтвердили, що на її території впала ракета російського виробництва, але поки що невідомо, хто її запустив. Там також викликали російського посла.