Зеленський: Українські військові за добу на півдні звільнили 41 населений пункт

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив, що протягом доби українські військові звільнили десятки населених пунктів на півдні. Загалом вони звільнили 41 населений пункт.

Про це він заявив у вечірньому відеозверненні.

«Сьогодні маємо хороші новини з півдня. Кількість українських прапорів, які повертаються на своє законне місце в межах оборонної операції, що триває, — вже десятки. 41 населений пункт звільнено», — зазначив Зеленський.

Президент подякував всім українським військовим, а особливо бійцям 28 окремої механізованої бригади, 46 десантно-штурмової бригади, 60 окремої піхотної бригади і 128 окремої гірсько-штурмової бригади, які наразі ведуть контрнаступ на Херсонщині.

  • Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний розповів, що 9 листопада на напрямку Петропавлівка — Новорайськ підрозділи ЗСУ просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів і звільнили до 107 кв. км території. На напрямку Первомайське — Херсон українські війська просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів. Звільнено 157 кв. км.
  • 10 листопада бійці 131 окремого розвідувального батальйону повідомили про звільнення міста Снігурівка на Миколаївщині. Це був найбільший окупований населений пункт в області.