Міноборони: Генштаб підтверджуватиме звільнення населених пунктів лише після повної зачистки

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Міністерстві оборони заявили, що для повного звільнення населених пунктів українські військові мають провести зачистку. Лише тоді Генштаб офіційно підтвердить звільнення.

Про це в ефірі телемарафону заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Що таке звільнення певного населеного пункту? У нас це зазвичай сприймають, якщо є прапор, якщо військові сфотографували прапор, то значить, що звільнили», — заявила вона.

Водночас остаточно про звільнення можна заявляти, коли українські військові закріпляться там і проведуть стабілізаційні заходи.

«Тому [у Снігурівці] можна сказати, що частина зроблена, а частина поки не зроблена. Тому поки офіційно Генштаб не заявляє», — пояснила Маляр.

  • Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний розповів, що 9 листопада на напрямку Петропавлівка — Новорайськ підрозділи ЗСУ просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів і звільнили до 107 кв. км території. На напрямку Первомайське — Херсон українські війська просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів. Звільнено 157 кв. км.
  • 10 листопада бійці 131 окремого розвідувального батальйону повідомили про звільнення міста Снігурівка на Миколаївщині. Це був найбільший окупований населений пункт в області.