Проросійський екснардеп Олексій Ременюк загинув у ДТП в окупованому Криму

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Депутат Верховної Ради України двох скликань, колишній член партій «Громада», «Батьківщина» і «Русь Єдина» Олексій Ременюк загинув у ДТП в окупованому Криму.

Про це 10 листопада повідомили російські ЗМІ.

За їхніми даними, Ременюк «розбився на смерть під час поліцейської погоні в Сімферополі».

66-річний Ременюк їхав з дня народження товариша на своєму авто Range Rover, коли його зупинила поліція в районі села Дубки Сімферопольського району. Під час перевірки документів його попросили пройти алкогольний огляд — він почав відмовлятися, оскільки був пʼяний.

Поліцейські спробували затримати Ременюка, проте він вирвався і поїхав, протягнувши інспектора на двері авто по асфальту.

Під час погоні машина Ременюка виїхала на зустрічну смугу і зіткнулася з вантажівкою. Він та його пасажир померли на місці.

Російські правоохоронці офіційно не повідомляють про ДТП за участю Ременюка.

  • Олексія Ременюка вперше було обрано депутатом Верховної Ради України у 1998 році від партії «Громада», він керував кримським відділенням «Батьківщини». 2002 року став депутатом парламенту вже від «Блоку Юлії Тимошенко», де отримав № 21 у виборчому списку. У листопаді 2002 року вийшов із фракції БЮТ і через місяць приєднався до групи «Народовладдя». Пізніше став співзасновником партії «Словʼянський народно-патріотичний союз», яка у 2006 році отримала нову назву — «Партія політики путіна». Тоді ж він очолив список партії, але втретє Ременюк до парламенту не пройшов. Після цього партія змінила назву на «Русь Єдина».
  • 24 червня Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність проросійської партії «Русь Єдина».