Велика Британія передасть Україні тисячу зенітних ракет для збиття повітряних цілей

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Велика Британія найближчим часом завершить передачу Україні додаткової тисячі зенітних ракет «земля — повітря». Вони призначені для збиття повітряних цілей.

Про це заявив міністр оборони Британії Бен Воллес під час візиту до місць навчання українських військових.

Він зазначив, що ці ракети сумісні з тими системами та комплексами ППО, які є в українській армії. Британія передасть пускові установки та ракети, які можуть збивати російські безпілотники та крилаті ракети.

«Це зобовʼязання [надати] ще сотні ракет класу «земля — повітря» продовжує нашу оборонну підтримку України проти російської агресії та допоможе Україні протистояти загрозі незаконних ударів по критично важливій національній інфраструктурі», — пояснив Воллес.

Він також відвідав полігони, де наразі проходять навчання 1 900 українських військових. Інструкторами виступають британські військові та представники восьми інших країн. Після завершення навчання військові, які також отримали бронежилети, одяг, засоби захисту слуху, водонепроникні костюми та спальні мішки, повернуться в Україну.

  • 7 листопада міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що до України прибули системи протиповітряної оборони NASAMS і зенітних ракетні комплекси Aspide. ЗРК Aspide наземного базування передала Україні Іспанія. 2 листопада стало відомо, що батарею Aspide і ракети до них відправили разом із системами ППО Hawk (чотири одиниці), протитанковими комплексами, гарматами та іншим військовим обладнанням.