Притула оголосив про завершення збору на британські бронетранспортери. Грошей зібрали більше — тому додатково закуплять ще 10 Spartan

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Волонтер Сергій Притула оголосив про завершення збору коштів на закупівлю для української армії британських броньованих бронетранспортерів Spartan. Необхідну суму зібрали за 1,5 доби.

Про він повідомив у своєму Telegram-каналі.

Притула зазначив, що загалом зібрали 236 мільйонів гривень замість 200 запланованих. Вони звʼязалися з британськими колегами, і ті погодилися додати ще 10 Spartan. Таким чином, на зібрані гроші фонд закупить 60 бронетранспортерів.

Також 2,4 мільйона гривень залишаться на наступний проєкт фонду. Притула нагадав, що за весь час Велика Британія передала Україні 35 бронетранспортерів Spartan, а їхня закупка буде майже вдвічі більшою.

  • FV103 Spartan — це легкий та маневрений розвідувальний БТР, який пішов у серійне виробництво у 1970 роках. Загалом випустили майже тисячу одиниць. Spartan може розвивати швидкість до 96 км/год і має запас ходу 510 кілометрів. Екіпаж БТР — три людини, але перевозити він може до семи людей. На озброєнні стандартного Spartan є кулемет калібром 7,62 мм. ЗСУ вже мають у своєму розпорядженні Spartan — Велика Британія передала ЗСУ десятки цих БТР ще влітку.