У путіна заявили, що указ про завершення мобілізації не потрібен. У росії почався осінній призов до армії

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Речник президента росії дмитро пєсков заявив, що для завершення так званої часткової мобілізації не потрібен окремий указ путіна.

Його слова процитувало російське пропагандистське видання «РИА Новости».

«Указ не потрібний, з цього приводу ми маємо висновок державного правового управління адміністрації президента. Відповідно, часткову мобілізацію завершено», — сказав він.

Він додав, що міноборони розіслало відповідні телеграми у військкомати. Відповідаючи на запитання, чи дозволить поточний наказ путіна про «часткову мобілізацію» розпочати новий етап мобілізації, пєсков сказав «ні» і заявив, що 300 тисяч осіб призовників мобілізували, чим «виконали указ».

З 1 листопада розпочався осінній призов до армії, передає «Радіо Свобода». До армії планується призвати 120 тисяч осіб.

  • 31 жовтня путін заявив, що мобілізацію в росії завершено, а на запитання журналістів про відповідний указ, відповів, що «порадиться з юристами» з цього приводу. Того ж дня міністр оборони рф шойгу доповів про завершення часткової мобілізації.
  • Правозахисники і юристи, однак, побоюються, що влада рф може продовжити набирати росіян для відправки на війну проти України, оскільки перший указ путіна дає змогу це робити — у ньому немає чітких строків завершення мобілізації, а чисельність призовників прихована. ЗМІ раніше повідомляли, що за указом мобілізують до 1 млн осіб.