ЗСУ вже збили понад 300 дронів-камікадзе Shahed-136

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Українські військові з 13 вересня збили понад 300 ворожих дронів-камікадзе Shahed-136.

Про це на брифінгу повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«З 13 вересня, відколи перший дрон-камікадзе Shahed-136 був збитий у Купʼянську на Харківщині, до сьогодні маємо понад 300 збитих дронів-камікадзе», — сказав Ігнат.

За його словами, зараз ворог застосовує дрони «хвилями» відповідно до «оперативно-стратегічних завдань».

«Противник бачить результат і, зрозуміло, відстежує, як ці дрони-камікадзе справляються, бачить, що ми їх знищуємо, шукає нові тактичні прийоми для їх застосування, зокрема використовуючи саме нічний час, дуже часто — з 12-ї до другої ночі, коли збивати ці дрони можна лише вогневими засобами, які мають радіолокаційні системи», — сказав Ігнат.

Речник висловив думку, що противник став рідше використовувати дрони, можливо, і тому, що раніше їх було більше в наявності.

Наразі, за словами Ігната, достеменно невідомо, скільки дронів Shahed-136 росія отримала від Ірану. Раніше була інформація про замовлення 2 400 цих БпЛА, але невідомо, чи може Іран виготовляти їх у такій кількості.

  • Війська росії наразі атакують Україну іранськими дронами-камікадзе Shahed-136 і використовують у війні багатоцільові БпЛА Mohajer-6. Сили оборони України навчилися збивати більшість атакуючих дронів.
  • Газета The Washington Post 16 жовтня писала, що Іран готовий передати рф ракети класу «земля — земля» Fateh-110 і Zolfaghar. Це балістичні ракети малої дальності, які здатні вражати цілі на відстані 300 і 700 кілометрів.
  • 18 жовтня Reuters із посиланням на джерела писало, що Іран відмовився продавати росії більш потужні дрони-камікадзе Arash, щоб США не отримали доступу до технологій.