МВС Фінляндії просить уряд виділити €139 млн для будівництва огорожі на кордоні з рф

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Міністерство внутрішніх справ Фінляндії надіслало запит на виділення €139 млн для будівництва масштабної огорожі на кордоні з росією.

Глава МВС Кріста Мікконен зазначила, що, крім самої огорожі, за ці кошти збудують автомобільні шляхи, викуплять землі під будівництво та впровадять технологію контролю, передає Yle.

На пілотний проєкт у додатковому бюджеті цього року виділять €6 млн, вони підуть на огорожі на південному сході країни, де рух через кордон найбільш жвавий.

На початку жовтня премʼєр-міністр Фінляндії Санна Марін підтримала пропозицію департаменту прикордонної охорони щодо будівництва огорожі на східному кордоні, заявивши про бажання заручитися широкою підтримкою політичних сил щодо фінансування будівництва. З цього приводу вона призначила засідання усіх парламентських партій на 18 жовтня.

Прикордонна служба запропонувала побудувати огорожу у найважливіших точках кордону з росією, насамперед поблизу прикордонних переходів.

  • Фінляндія має сухопутний кордон із росією протяжністю близько 1 300 кілометрів. За даними прикордонної служби, огорожа буде завдовжки 260 км.