«Укренерго» закликає українців зменшити використання електрики не лише ввечері, але й вранці — інакше відключення продовжаться

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Компанія «Укренерго» закликає українців зменшити користування електроприладами не лише ввечері, але й вранці. Це дозволить уникнути подальших відключень світла.

Про це пише компанія у своєму Telegram-каналі.

«Сьогодні вже з восьмої ранку Україна споживає на 6% більше електроенергії, ніж учора. Тому наразі диспетчерський центр «Укренерго» вимушено застосував обмеження споживачів у Києві та Київській області, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Харківській та Сумській областях», — зазначили там.

В «Укренерго» підкреслюють, що чим більшим буде споживання, тим більше буде відключень. Тому там рекомендують зменшити вживання електрики з 08:00 до 11:00 і з 17:00 до 22:00.

«Найменший рівень споживання електроенергії — вночі. Тому саме тоді краще користуватися обігрівачами, пральними машинами, вмикати бойлери, посудомийки та інші енергозатратні прилади», — пояснили в компанії.

  • Уранці 10 жовтня росія завдала масованого ракетного обстрілу по Україні (запустила щонайменше 83 ракети, 43 з них збили сили ППО). Десятки ракет влучили в обʼєкти енергетичної інфраструктури в 11 областях і місті Києві. Через це порушилось електропостачання практично по всій країні, у восьми регіонах були проблеми з водопостачанням.
  • Уранці 11 жовтня росіяни завдали ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури Львівщини й атакували Ладижинську теплоелектростанцію.
  • Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що росія за два дні уразила близько 30% енергетичної інфраструктури України.