Генштаб: Білоруські військові аеродроми та залізницю готують для приймання військ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Білоруські військові аеродроми та залізницю готують для приймання військ.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов.

За його словами, на військовому аеродромі Лунинець (50 км від державного кордону з Україною) триває розбудова аеродрому, ремонт казармових приміщень, гуртожитків, складських приміщень тощо. Все це вказує на ймовірні наміри тривалого використання цього летовища, зокрема й підрозділами зс росії.

Такі інженерні роботи проводяться і на території аеродрому Зябровка (25 км від державного кордону з Україною). Тут також продовжує дислокуватися зенітно-ракетний дивізіон С-400 та низка радіолокаційних станцій росії. А в районі міста Осиповичі (180 км від державного кордону з Україною) зафіксовані елементи ракетного дивізіону «Іскандер».

«Тривають заходи щодо перевірки та підготовки білоруської залізниці для перевезення військ. Також, за наявною інформацією, під керівництвом осіб з «ПВК Вагнера» (рф) триває підготовка співробітників приватного охоронного підприємства «Гарт-сервіс» (рб)», — зазначив Громов.

Він також зазначив, що зараз на Волинському, Житомирському та Київському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

  • Один із лідерів білоруської опозиції, заступник голови обʼєднаного перехідного кабінету білорусі Павло Латушко заявив, що самопроголошений президент лукашенко готується вступити у війну проти України. За його словами, лукашенко [і рф] домовилися розгорнути [в білорусі] 120 тисяч солдатів росії протягом листопада—лютого. Білорусь зобовʼязується додатково поставити 100 тисяч мобілізованих солдатів.
  • У відповідь міністр оборони Олексій Резніков заявив, що ризик наступу з боку білорусі є, але не варто його переоцінювати.