Суддя Верховного суду Львов стверджує, що довідка про отримання ним російського громадянства фейкова

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Заступник голови Верховного суду Богдан Львов стверджує, що довідка про отримання ним російського громадянства, яку оприлюднили журналісти, фейкова. Там нібито не співпадають дати.

Про це він написав у своєму Facebook.

«Як докази в «розслідуванні» наводяться різні документи та форми, нібито заповнені мною. У тому числі й форма, яку я прикріплюю до цього поста. А тепер — УВАГА! Подивіться на дату заповнення цієї форми: 26 жовтня 2012 року. І найцікавіше: форма саме такого зразка була затверджена в рф лише через місяць — 30 листопада 2012 року (наказ ФМС #391). А введена в дію взагалі 27 травня 2013 року. Тобто, простими словами: на момент нібито заповнення цієї форми, самої форми ще не існувало в природі», — каже Львов.

Він запевняє, що цей документ є підробкою, але «доволі якісною». Львов також не звинувачує журналістів у тому, що вони нібито створили підробку, а каже, що журналістам могли підробний документ «злити».

«Подібні атаки на суддів з використанням медіа та підроблених фактів я вважаю не просто неприпустимими, а такими, що несуть загрозу незалежності всієї судової гілки в цілому. Хтось вирішив, що може тиснути на суддів за допомогою журналістів. Так не буде. Мною ухвалено рішення з цього питання зробити звернення на імʼя президента Володимира Зеленського», — підкреслив суддя.

  • 15 вересня проєкт «Схеми» оприлюднив матеріал про російський паспорт Богдана Львова — журналісти знайшли нібито його заяву на отримання російського паспорта в 1999 році. Також «Схеми» зʼясували, що в жовтні 2012 року на імʼя Богдана Львова був оформлений новий паспорт громадянина росії. Підстава заміни документа — досягнення 45-річного віку. 16 вересня сам Львов заперечив наявність російського паспорта, однак на період слідства його позбавили доступу до держтаємниці.
  • 21 вересня Національне антикорупційне бюро почало розслідування проти голови Касаційного господарського суду у складі Верховного суду Богдана Львова, який не задекларував московську нерухомість його родини. Як встановили журналісти, у власності родини судді є квартира у російській столиці на Ленінградському шосе, приблизною ринковою вартістю 11 мільйонів гривень. З 2012 року квартира оформлена навпіл — на тещу і на дружину Львова. Але у жодній зі своїх майнових декларацій він не зазначав, що на його дружину зареєстрована нерухомість у Москві.