Український Альфа-Банк перейменують на Сенс Банк — аби не бути «психологічно повʼязаним» із російським

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Національний банк України погодив зміни до статуту Альфа-Банк України про перейменування його на Сенс Банк.

Про це повідомив голова наглядової ради комерційного банку Роман Шпек в інтервʼю Інтерфаксу.

«Ось саме надійшло повідомлення, що Нацбанк погодив зміни до статуту. Але треба ще більшу роботу зробити, інші документи підготувати», — розповів Шпек.

Повністю завершити процес перейменування планується в грудні цього року. «Повірте, нам, колективу, морально та психологічно важливо не бути повʼязаними з російським Альфа-Банком. Це основна причина зміни назви в цей час», — наголосив він.

Альфа-Банк Україна, за даними НБУ, на 1 липня 2022 року за розміром загальних активів посідав сьоме місце (112,67 мільярда гривень) серед 68 банків, що діють у країні.

  • Засновник Альфа-Банку — російський бізнесмен Михайло Фрідман. В Україні працює Альфа-Банк Україна, який входить до групи Фрідмана. У червні голова Національного агентства із запобігання корупції Олександр Новіков заявив, що Фрідман консультується з українською владою стосовно того, щоб отримати українське громадянство та перереєструвати основні активи в Україні. У вересні стало відомо, що Фрідман пропонував мільярд доларів для українського банку в обмін на зняття санкцій.