Tesla відкликає понад мільйон своїх автівок у США — у них вікна притискають пальці

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Компанія Tesla відкликає майже 1,1 мільйона автомобілів у США через те, що вікна цих машин зачиняються занадто швидко та притискають людям пальці.

Про це пише BBC.

Документи, надані американськими регуляторами, свідчать, що вікна деяких автівок не реагують належним чином після виявлення перешкоди. У національній адміністрації безпеки дорожнього руху стверджують, що це — порушення стандартів безпеки.

У компанії Tesla запевнили, що оновлення програмного забезпечення вирішить цю проблему. Там неодноразово стикалися з претензіями федеральних регуляторів безпеки. Засновник і генеральний директор Tesla Ілон Маск навіть називає їх «веселою поліцією». Він розкритикував використання терміну «відкликання».

«Термінологія застаріла та неточна. Це крихітне бездротове оновлення програмного забезпечення. Наскільки нам відомо, постраждалих немає», — заначив Маск.

У США відкликають всі чотири моделі Tesla, зокрема Model 3 2017—2022 років і деяких Model Y 2020—2021 років випуску, Model S та Model X.

Власникам надходитимуть відповідні листи з 15 листопада. У документах компанії йдеться, що автівки, виготовлені після 13 вересня, уже мають оновлене програмне забезпечення, тож проблем із вікнами не буде.

У компанії Tesla також заявили, що їм не відомо про будь-які гарантійні претензії, аварії, травми чи смерть, пов’язані з цим.

  • У лютому стало відомо, що Tesla відкличе майже 54 тисячі електрокарів з автопілотом Full Self-Driving (Beta), оскільки система автономного водіння не реагує на знак «Стоп» на перехрестях. Через це машина рухається далі зі швидкістю 9,6 км/год та створює аварійні ситуації.
  • Пізніше Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США почала розслідування щодо 416 тисяч автомобілів Tesla після скарг про незаплановане спрацьовування гальм під час використання системи автопілота.
  • У США чоловік використав власного сина в ролі перешкоди для того, щоб випробувати режим автопілота в автомобілі Tesla і його здатність розрізняти та зупинятися перед пішоходами.
  • 29 серпня 2022 Ілон Маск заявив, що має на меті запустити безпілотні електромобілі Tesla до кінця року. Маск сподівається, що безпілотні автівки Tesla широко поширяться в Сполучених Штатах і, можливо, у Європі — за його словами, це залежить від схвалення регуляторних органів.