Ілон Маск хоче випустити безпілотні автівки Tesla до кінця 2022 року

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Американський винахідник та бізнесмен Ілон Маск заявив, що має на меті запустити безпілотні електромобілі Tesla до кінця року.

Про це пише Reuters.

Маск сподівається, що безпілотні автівки Tesla широко поширяться в Сполучених Штатах і, можливо, у Європі — за його словами, це залежить від схвалення регуляторних органів.

Під час виступу на енергетичній конференції в Норвегії, Ілон Маск сказав, що зараз він зосередив увагу на космічному кораблі SpaceX Starship і безпілотних електромобілях Tesla.

«Дві технології, на яких я зосередився, намагаючись ідеально завершити роботу до кінця року — це виведення нашого корабля Starship на орбіту... а потім автомобілі Tesla, які матимуть автопілот. Випустити безпілотне керування як мінімум у США і... потенційно в Європі, що залежить від дозволу регуляторів», — сказав Маск.

  • У лютому стало відомо, що Tesla відкличе майже 54 тисячі електрокарів з автопілотом Full Self-Driving (Beta), оскільки система автономного водіння не реагує на знак «Стоп» на перехрестях. Через це машина рухається далі зі швидкістю 9,6 км/год та створює аварійні ситуації.
  • Пізніше Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США почала розслідування щодо 416 тисяч автомобілів Tesla після скарг про незаплановане спрацьовування гальм під час використання системи автопілота.
  • У США чоловік використав власного сина в ролі перешкоди для того, щоб випробувати режим автопілота в автомобілі Tesla і його здатність розрізняти та зупинятися перед пішоходами.