Керівник Оператора газотранспортної системи України заявив, що його звільнили

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Очільник Оператора газотранспортної системи України Сергій Макогон заявив, що його звільнили.

Про це він повідомив у Facebook.

«Перебуваючи у відрядженні несподівано дізнався, що МГУ мене звільнило у минулу пʼятницю. Чотири голоси проти одного. Поки не зрозумів, з яких причин», — написав він.

За його словами, причиною могла бути спроба заблокувати реформу корпоративного управління Оператора газотранспортної системи та «провести своїх людей у керівництво компанії без прозорого конкурсу».

«Звісно, це відбувається за неформальної підтримки Міністерства енергетики, яке теж нещодавно пропонувало свого представника на позицію керівника ОГТСУ. В будь-якому випадку, це дуже безвідповідальне рішення, яке ставить під загрозу енергетичну безпеку країни», — додав Макогон.

  • Оператор газотранспортної системи заявив, що запасів газу вистачить, щоб пройти помірну зиму, оскільки на сьогодні споживання газу значно скоротилося.
  • Ця зима очікувано буде найскладнішою за всі роки — через вторгнення росіян. Голова НАК «Нафтогаз» Юрій Вітренко попереджав, що температура у приміщеннях буде на чотири градуси нижче за норму, а опалювальний сезон почнеться пізніше і закінчиться раніше, ніж зазвичай.
  • Україні знадобиться допомога союзників у газовому питанні, оскільки майже 50% газових родовищ України розташовані в Харківській області, неподалік лінії фронту.