Ілон Маск заявив, що Starlink працює на всіх континентах включно з Антарктидою

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Американський бізнесмен Ілон Маск 19 вересня оголосив, що супутниковий інтернет Starlink тепер працює на всіх континентах, навіть в Антарктиді.

Про це мільярдер написав у Twitter.

«Starlink тепер активний на всіх континентах, включно з Антарктидою», — написав Маск.

У ніч проти 19 вересня його компанія SpaceX запустила 54 широкосмугових супутники Starlink зі станції Космічних сил США на мисі Канаверал у Флориді. Маск нещодавно заявляв, що сподівається запустити до 100 таких місій у 2023 році.

  • SpaceX уже відправила на орбіту понад 3 тисячі супутників Starlink. Цього року компанія вже запустила понад 25 відповідних місій. Наразі SpaceX має дозвіл на запуск 12 тисяч супутників для проєкту Starlink. Вона звернулася до міжнародного регулятора з проханням відправити на орбіту ще 30 000 супутників.
  • 22 серпня міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на спільному брифінгу з державним секретарем Польщі з питань цифровізації Янушем Цешинським повідомив, що загальна кількість Starlink в Україні тепер сягає 18 000 — це більше, ніж у будь-якій країні Європи.
  • 24 серпня компанія Starlink знизила ціну своїх послуг для українців. Нова ціна передплати на Starlink в Україні — $60.