У росії озвучили нову дату псевдореферендуму на окупованих територіях України

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

Голова генеральної ради партії «єдиная россія» андрій турчак заявив, що псевдореферендуми в окупованих росіянами регіонах України треба провести 4 листопада.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

У цей день рф відзначає День народної єдності. Турчак назвав цей день «історичною датою, яка нас усіх поєднує».

На думку радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, найбільша організаційна проблема росіян — відмінність між окупованими Донецькою, Луганською областями та частинами Харківської, Херсонської та Запорізької областей.

«Не складно прорахувати, що, за планом, датою проголошення рішення самою росією має бути символічне 7 листопада (день більшовицького збройного перевороту, якщо хто забув). Таке собі відновлення срср», — підсумував Андрющенко.

  • За даними українських розвідників, росіяни готують «незалежних спостерігачів», щоб легалізувати псевдореферендуми на окупованих територіях України. Серед спільників окупантів, зокрема, можуть бути громадяни Євросоюзу. ГУР опублікувало список людей, яких хочуть задіяти в примусовому «волевиявленні».
  • Очільник Центральної виборчої комісії Олег Діденко в коментарі «Бабелю» заявив, що комісія зробила висновки з подій 2014 року й ухвалила низку рішень, щоб захистити персональні дані українців та ускладнити росіянам підготовку до псевдореферендумів.
  • Також Діденко закликає українців фіксувати тих, хто на окупованих територіях намагається організовувати псевдореферендуми. Він наголошує, що будь-яке проведення подібних «голосувань» на території України є незаконним.