У Техасі на дні річки виявили сліди динозаврів — їм понад 100 мільйонів років

Автор:
Анна Холоднова
Дата:

В американському штаті Техас у руслі річки, яка висохла, знайшли численні відбитки ніг динозавра Acrocanthosaurus, яким понад 100 мільйонів років.

Про це пише The Guardian.

Відбитки акрокантозаврів виявили на дні обмілівшої річки Палуксі в парку «Долина динозаврів». У заяві парку йдеться, що тварини вагою приблизно сім тонн населяли цю територію понад 113 мільйонів років тому.

У парку знайшли майже 140 відбитків динозаврів.

«Більшість слідів, які нещодавно виявили в різних частинах річки в парку, належать акрокантозавру», — сказала речниця парку Стефані Салінас Гарсія в електронному листі CNN.

Сліди Acrocanthosaurus не бачили з 2000 року. Відбитки сховалися під шарами води та осаду. Також науковці виявили в техаському парку відбитки завропосейдона — це гігантський завроподовий динозавр. Вага дорослої особини сягала 48 тонн. Експерти вважають, що акрокантозавр полював на завропейдона, тому їхні відбитки знайшли разом.

  • У ресторані в китайській провінції Сичуань відвідувач знайшов сліди двох завроподів — це різновид динозаврів, які жили у ранній крейдовий період. Команда палеонтолога і доцента Китайського університету наук про Землю Ліди Сіна підтвердила це відкриття за допомогою 3D-сканера.
  • У серпні 2022 року палеонтологи оголосили про відкриття раніше невідомого маленького броньованого динозавра, якого виявили на півдні Аргентини. Істота, ймовірно, ходила прямо на задніх лапах приблизно 100 мільйонів років тому.